Pse Edi Rama është njeriu i shërbimit sekret izraelit Mossad, dhe skenari terrorist çifut në Shqipëri !

Pse Edi Rama është njeriu i shërbimit sekret izraelit Mossad, dhe skenari terrorist çifut në Shqipëri

http://www.sot. com.al/index. php?option= com_content& view=article& id=22501: pse-edi-rama- eshte-njeriu- i-sherbimit- sekret-izraelit- mossad-dhe- skenari-terroris t-cifut-ne- shqiperi& catid=55: komente

Written by Gazeta SOT
E Marte, 09 Shkurt 2010 00:00
Nga Kastriot MYFTARAJ

Në librin e James Pettifer dhe Miranda Vickers “The Albanian Question: Reshaping the Balkans”, të botuar në vitin 2007, jepet një informacion shumë interesant: “Për agjencinë e zbulimit izraelit Mossad, është besuar gjerësisht se ka krijuar një stacion në Shqipëri, në fund të viteve nëntëdhjetë. Në fakt kjo nuk ndodhi deri në 2004-2005”. (James Pettifer & Miranda Vickers: “The Albanian Question: Reshaping the Balkans”, I.B. Tauris & Co LTD, London 2007, f. 284)

Autorët e librit nuk janë njerëz të çfarëdoshëm. Sipas jetëshkrimit zyrtar të James Pettifer, të paraqitur në website të tij
(http://www.professo rjamespettifer. com/aboutme. html), ai “punon në Akademinë e Mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar (Britanisë së Madhe- K.M.), si një specialist për Ballkanin e Jugut dhe vendet fqinje”. Gjithashtu thuhet se ai “është këshilltar i departamenteve të ndryshme të qeverive britanike dhe amerikane”. Miranda Vickers nga ana e saj është reportere e International Crisis Group (Grupit Ndërkombëtar të Krizave) për Shqipërinë, Kosovën dhe shqiptarët në përgjithësi, me statusin e senior analist. Grupi Ndërkombëtar i Krizave është një organizatë ndërkombëtare e llojit think tank, në bordin dhe komitetin ekzekutiv të së cilës ka shumë ish-shtetarë të rëndësishëm nga vendet më të rëndësishme të botës. Anëtar i komitetit ekzekutiv të ICG është edhe George Soros. Raportet e përvitshme të Grupit Ndërkombëtar të krizave kanë pasur impakt të madh në Shqipëri, në media dhe
politikë, duke u përdorur në ballafaqimin politik mes palëve. Reporterët e ICG janë quajtur seriozë dhe të besueshëm.
Kështu që edhe e dhëna që jepet për krijimin e qendrës së shërbimit sekret izraelit Mossad në Shqipëri duhet marrë si e besueshme, derisa vjen nga dy studiues si Pettifer dhe Vickers. Kur Pettifer dhe Vickers flasin për krijimin e një qendre të Mossad në Shqipëri, nuk është fjala për rastin kur stacioni i shërbimit sekret izraelit është krijuar pranë ambasadës apo konsullatës izraelite, siç ndodh rëndom me vendet e tjera, të cilat e atashojnë qendrën e shërbimit sekret përkatës pranë përfaqësisë diplomatike. Në Shqipëri nuk ka as ambasadë izraelite, madje as një konsullatë izraelite. Nëse do të shikoni në faqen zyrtare on line të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, librin e trupit diplomatik të huaj të akredituar në Shqipëri
(http://www.mfa. gov.al/previewdo c.phpëfile_id=3591) , do të vini re se ambasadorja e Izraelit, me akreditim në Shqipëri, Amira Arion e ka selinë (chancery) në adresën: 9 Shderot, Yitzhak Rabin, Jerusalem 91035, e cila është adresa e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Izraelit. Pra Shqipërinë e mbulon një nga ata që quhen ambasador shëtitës. Sipas librit të trupit diplomatik, në Shqipëri është akredituar si konsull i Izraelit, Manu Levy, i cili e ka rezidencën në Athinë. Edhe i vetmi atashe izraelit i akredituar në Shqipëri, Keneth Sharon, e ka rezidencën në Athinë.
Fakti që në Shqipëri nuk është hapur asnjë lloj përfaqësie diplomatike izraelite duket i natyrshëm për shkak se në Shqipëri nuk ka çifutë, së paku jo të deklaruar. Por, kur shikon njeriu se adresa e përfaqësisë diplomatike izraelite në Shqipëri është në Jerusalem dhe në Athinë, nuk mund të mos pyesë se ç’ dreqin do shërbimi sekret izraelit që ka hapur një stacion në Shqipëri! Në Shqipëri nuk ka ndërtesë të përfaqësisë diplomatike izraelite për të mbrojtur, nuk ka diplomatë izraelitë rezidentë, nuk ka çifutë! Në këto rrethana njeriu nuk mund të mos mendojë se shërbimi sekret izraelit është stacionuar në Shqipëri për të mbrojtur kriptoçifutët, ose çifutët e fshehtë. Fjalën e kam për pasardhësit e çifutëve sefarditë të dëbuar nga Spanja duke filluar nga viti 1492, dhe qe erdhën në Shqipëri se gjetën strehë në Imperinë Osmane. Dihet se shumë nga çifutët sefarditë të
ardhur në Shqipëri atëherë kthyen fenë, duke mbetur kriptoçifutë. Disa nga këta u bënë muslimanë disa u bënë të krishterë ortodoksë.
Në shekullin XX elita e çifutërisë botërore kishte dy projekte të mëdha. I pari ishte krijimi dhe fuqizimi i shtetit të Izraelit, ndërsa i dyti ishte identifikimi dhe mbështetja e kriptoçifutëve në botë, në mënyrë që ata të zinin pozita dominuese në shoqëritë ku jetonin. Për këtë gjë ka punuar veçanërisht shumë George Soros me fondacionin e tij. Në Shqipëri avancimi i këtij projekti është mëse evident. Soros la financuar një elitë kriptoçifute në Shqipëri, me synimin që ajo të marrë nën kontroll politikën shqiptare, dhe me këtë edhe pushtetin. Stacionimi i Mossad në Shqipëri është qartësisht në sintoni me këtë projekt të Soros. Mossad është stacionuar në Shqipëri pikërisht për të mbështetur këtë projekt të kriptoçifutëve. Kjo kuptohet nga fakt se, sipas të dhënës që japin Pettifer dhe Vickers, qendra e Mossad është krijuar në 2004-2005, pra ose në prag, ose pikërisht në
kohën kur njeriu i Soros në Shqipëri, Edi Rama, u bë kryetar i Partisë Socialiste. Duket se Mossad erdhi në Shqipëri për të ndihmuar Edi Ramën të merrte nën kontroll PS, dhe u stacionua për të vazhduar të mbështeste zbatimin e projektit për kontrollimin e shoqërisë shqiptare nga një elitë kriptoçifute.
Soros, i cili erdhi në Shqipëri në 2005, duket se ka marrë pjesë edhe në promovimin e stacionit të Mossad në Shqipëri, dhe me shumë gjasë, pikërisht selia e Fondacionit “Soros” është baza logjistike e qendrës së Mossad në Shqipëri. E dhëna që japin dy autoritete si Pettifer dhe Vickers, për praninë e Mossad në Shqipëri, e bën edhe më interesante deklaratën që bëri në fillim të vitit 2010, ministri i Punëve të Jashtme i Izraelit, Avigdor Lieberman, në një takim me kryeministrin maqedonas, Gruevski, e befasoi këndëshëm këtë të fundit, duke i dhënë një leksion gratis për terrorizmin islamik në Ballkan. Lieberman tha se: “Informacionet e tashme tregojnë qartë se Ballkani është destinacioni i radhës i Xhihadit global, i cili ka qëllim që këtu të krijojë infrastrukturë n e vet dhe të sigurojë rekrutë… kjo duket nga veprimtaria e disa organizatave islamike dhe saudite të cilat i kanë
transferuar paratë e tyre në Afrikë dhe Amerikën Jugore, dhe që tash po provojnë t’ i sjellin ato në zonat e banuara nga boshnjakë dhe shqiptarë”.
Nuk duhet e besueshme që Izraeli të shqetësohet për terrorizmin islamik të supozuar në hapësirën shqiptare në Ballkan, për shkak se në Shqipëri ka një stacion të Mossad, aq më tepër kur në hapësirën shqiptare nuk ka ndodhur as edhe një akt i vetëm terrorist islamik. Preokupimi izraelit duket edhe më i çuditshëm ngase në Ballkan ka shumë pak hebrej, dhe në hapësirën shqiptare këta praktikisht mungojnë krejt. Izraeli shqetësohet për terrorizmin vetëm atje ku ka çifutë. Por duket se në këtë rast Izraeli është i shqetësuar për kriptoçifutët në Shqipëri. Lançimi i elitës kriptoçifute në politikën shqiptare, me njerëz si Edi Rama dhe Erion Veliaj, ka krijuar shqetësim serioz edhe në PS. Njeriu më inteligjent në PS, Ben Blushi, praktikisht e denoncoi elitën kriptoçifute në PS, në një mënyrë shumë inteligjente, duke treguar në romanin e vet “Të jetosh në ishull” historinë e rabinit
të famshëm çifut të shekullit XVII, Szabatai Zevi, i cili predikoi kriptoçifutizmin, do të thotë konvertimin e çifutëve në fetë lokale, në mënyrë që të mbijetonin më mirë, por duke ruajtur fenë e tyre në fshehtësi. Blushi e tregon gjerësisht në libër historinë e rabinit Zevi, i cili ka qenë një person real. Shikoni se ç’ shkruan Blushi në këtë fragment:
“Lajmi se Sabatai Zevi u bë mysliman i tronditi pasuesit e tij në gjithë botën. Shumë prej tyre e mohuan dhe rabinët që e kishin luftuar në Jerusalem, në Selanik dhe Izmir thanë se kjo provoi që Sabatai ishte një mashtrues. Sabatai nuk hoqi dorë. Ai tha se kishte marrë një porosi hyjnore për të ndërruar identitetin e tij e tij dhe për të vepruar në zemrën e armikut”. (Ben Blushi: “Të jetosh në ishull”, Botimet Toena, Tiranë 2008, f. 184)
Pyetja është se ku janë pasardhësit e kriptoçifutëve. Ata janë sot elita kriptoçifute sorosiane në Shqipëri. Ky është aluzioni i Blushit. Denoncimi i Blushit merr rëndësi të madhe se vjen nga një njeri që ka punuar tek Fondacioni “Soros” dhe i njeh gjërat nga brenda. Kjo që bëri Blushit nuk i pëlqeu Sorosit dhe këtu është origjina e konfliktit mes Edi Ramës dhe Ben Blushit. Libri i Blushit është bërë sigurisht object i punës së Mossad.
Shërbimi sekret Mossad është stacionuar në Shqipëri në kundërshtim me ligjet shqiptare, ndryshe nga shërbimet e tjera sekrete perëndimore, të atashuar pranë përfaqësive diplomatike. Nëse SHISH bashkëpunon me stacionin e Mossad në Tiranë bën shkelje të rëndë të Kushtetutës se statusi i Mossad në Shqipëri nuk është më i ndryshëm nga ai i celulës së Xhihadit islamik që u tha se u eliminua në Shqipëri në 1998, në një bashkëpunim të shërbimit sekret shqiptar me CIA. Aq më tepër kur deklarata si ato të ministrit të jashtëm izraelit tregojnë qartë se Mossad gjendet në Shqipëri për të realizuar skenare terroriste. Duket se edhe pas shpërthimit të Gërdecit në Shqipëri qendron Mossad, i cili kishte projektuar një atentat shumë më të rëndë se ai që ndodhi. Baruti i nxjerrë nga demontimi në Gërdec transportohej në rrugë detare në Izrael, ku përdorej në industrinë kimike të këtij vendi.
Baruti shkonte në itinerarin Gërdec-Durrës- Izrael. Deri në Durrës baruti transportohej me kamionë ndërsa në portin e Durrësit ngarkohej në anije që nisej për në Izrael.
Shpërthimi i 15 marsit 2008 në Gërdec ndodhi se atje u grumbullua një sasi e madhe baruti pasi anija që kishte ardhur për ta ngarkuar atë, kishte probleme me autoritetet shqiptare të portit në Durrës. Drejtuesit e anijes insistonin që ngarkimi, dhe me këtë rast dhe grumbullimi i barutit në mol, të bëhej në një vend që për autoritetet portuale shqiptare shihej si shumë i rrezikshëm, prandaj e refuzuan kërkesën. Në rast se autoritetet portuale shqiptare do të kishin vepruar ndryshe, atëherë anija do të kishte shpërthyer në port, duke u përsëritur në përmasa më të mëdha tragjedia që ndodhi në një port në Kanada gjatë Luftës së Parë Botërore. është e tepërt të thuhet se në këtë rast numri i të vrarëve nuk do të kishte qenë 26, por diku mes 2600 dhe 26000. Duket se vonesa e anijes ishte pjesë e një operacioni terrorist të llogaritur për të bërë subversion politik afatgjatë në Shqipëri.
E thënë më qartë, lobet çifute që mbështesin Edi Ramën prej kohësh, deshën të bëjnë të mundur ardhjen e tij afatgjatë në pushtet, me komoditetin e eliminimit të Berishës dhe PD nga politika.
Si shumë çifutë janë implikuar në këtë historinë e Gërdecit, që nga ata që janë të njohur tashmë, si Efraim Diverol i firmës AEY, Heinrich Thomet i firmës “Edvin Ltd”, i cili krijoi në Izrael kompaninë “Talon” me përfaqësues majorin Shmuel Tavivi. Sigurisht që Fatmir Mediu dhe Berisha bashkë me të e gjetën Heinrich Thomet nga lakmia për të fituar para, por një gjë është të jesh fajtor për fitime të kundërligjshme dhe një gjë tjetër është të jesh fajtor për terrorizëm. Në rastin e Gërdecit kemi të bëjmë me një atentat terrorist çifut kundër Shqipërisë, një atentat që ishte planifikuar të bëhej në përmasa më të mëdha se ç’ ndodhi, dhe në mënyrë edhe më spektakolare.
Shpërthimi i Gërdecit nuk ishte atentati i fundit terrorist çifut në Shqipëri. Të tjera pritet të ndodhin, siç u paralajmërua nga deklarata e Lieberman. Me deklaratën e Lieberman, Izraeli mori përsipër përgjegjësinë për akte të tilla që mund të ndodhin në të ardhmen. Të gjitha këto, Izraeli do t’ i bëjë në mënyrë që të sigurojë kontrollin e shoqërisë shqiptare nga kriptoçifutët. Prokurorja e Përgjithshme Ina Rama ka detyrim që të bëjë hetime për praninë e Mossad në Shqipëri, të njoftuar nga njerëz shumë të besueshëm si ata që përmenda, dhe këtë gjë duhet të bëjë edhe drejtori i SHISH, Bahri Shaqiri. Ndryshe pastaj legjitimohen shqiptarët e përgjegjshëm të veprojnë në mënyrë adekuate.

Reklama